Tips uit de praktijk:
– Veel mensen zijn bang niet fotogeniek te zijn. Maakt u zich daarover geen zorg, de foto’s zijn immers bestemd voor mensen die van u houden. Die willen u zien zoals u bent.
– Kom lekker uitgerust naar de studio. U komt dan meer ontspannen op de foto.
– Als u bijvoorbeeld net gedoucht bent kom dan niet met natte haren naar de studio.
– Voor de dames: een beetje zwaarder opmaken dan gewoonlijk. Dit komt op de foto mooier over. Zorg er onder andere voor dat u geen glimmende huid heeft! Heel belangrijk!
KLEDING
– Gaat het om een foto met meerdere personen let dan op kleding. Combineert het met elkaar ? Liever geen shirts met grote teksten en bedrukkingen.
– Voor een kleurenfoto hoeft u geen bontgekleurde kleding aan. De kleuren van gezicht, ogen, mond komen het best tot hun recht in een rustige omgeving en dus rustige kleding.
– Als u vlotte foto’s wenst kom dan niet in nette kleding of bijvoorbeeld “3 delig pak”.
– U komt het meest natuurlijk over in die kleding waar u meestal in gekleed bent. Dus loopt u door de week in bijvoorbeeld spijkerkleding, kom dan niet in heel nette kleding. U voelt zich dan misschien ongemakkelijk en dat is op een foto altijd te zien.

KLEINE KINDEREN OF HUISDIEREN

– Als u met kleine kinderen of huisdieren komt, kom dan het liefst alleen of hooguit met z’n tweeën. Hoe minder mensen erbij zijn des te beter de fotograaf de aandacht van kind of dier kan pakken.
– Voor kleine kinderen: kom met uitgeruste en gevoede baby’s, neem wat bekende speeltjes mee en bijv. een speen. Ook leuk is om groot speelgoed of knuffels mee te nemen. U kind kent het en het past hem of haar zelf. Neem gerust vanalles mee: fietsjes, stoeltjes, auto’s, poppenwagentjes, princessenjurkjes etc.etc.
– Voor huisdieren: laat ze voordat u naar de studio komt, een uur ervoor lekker uitrazen in het bos o.i.d. en daarna uitrusten! Laat u ze niet uitrusten dan staat een hond bijvoorbeeld op de foto nog uit te hijgen met zijn tong uit zijn bek.
– Neem voor het huisdier bekende speeltjes mee. Neem ook wat beloningssnoepjes mee.

OVERIGE TIPS

– Bedenk vooraf eens wat u leuk zou vinden en laat het ons weten. Bijvoorbeeld inhaken op een hobby of uw favoriete sport en neem iets mee wat daar mee te maken heeft. Wellicht kunnen we dit gebruiken.
– Denk ook eens aan zwart/wit foto’s. Dit is tegenwoordig weer helemaal “in”. Bovendien “vertelt” een zwart/wit foto minder. Kleding is aan mode onderhevig, vooral kleuren! Een zwart-wit foto “verouderd” daardoor minder snel omdat de kleurinformatie achterwege blijft.